Київ

У Києві планують збудувати дві ТЕЦ на побутових відходах

394 0
Обидві ТЕЦ розташують на різних берегах Дніпра
Сміттєвий полігон поблизу села Грибовичі. Фото: КМДА

Сміттєвий полігон поблизу села Грибовичі. Фото: КМДА

У Києві планують збудувати ТЕЦ, які працюватимуть на побутових відходах. Дві станції розташують на різних берегах столиці. Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв під час візиту до Львова.

Там він відвідав об’єкти будівництва механіко-біологічного сміттєпереробного комплексу.

«Ми маємо використати всі шляхи й можливості, що дозволять продукувати енергію. На це, власне, спрямована Концепція енергетичної стійкості Києва (Енергетичне відновлення: шлях до розподіленої когенерації). Серед інших об’єктів вона передбачає створення двох ТЕЦ на різних берегах столиці, що працюватимуть на комбінованому паливі й використовуватимуть висококалорійні фракції відходів», — сказав заступник голови КМДА.

Нині Київ вивчає досвід інших міст щодо поводження з відходами, зокрема Львова. Представники Києва домовились із львівськими колегами про обмін досвідом для якомога раціональнішого використання сміття як енергоджерела.

Нагадаємо, в Києві планують побудувати шість міні-ТЕЦ. А у червні стало відомо, що КП "Київтеплоенерго" провело аукціон на закупівлю 15 когенераційних установок для виробництва тепла й електроенергії з загальною потужністю 60 МВт. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!