На місці колишнього львівського заводу хочуть звести житло. Як може змінитися Погулянка

11471 0
Територія примикає до парку «Погулянка».
Візуалізація «МІСТОПРОЕКТУ»

Візуалізація «МІСТОПРОЕКТУ»

На місці колишнього ВАТ «Львівський експериментальний завод» хочуть збудувати житловий квартал та відкритий спортивний майданчик. Відповідний проєкт внесення змін до детального плану територій, обмеженої вул. Зеленою, вул. Півколо, вул. Жасминовою, розглянули на засіданні архітектурно-містобудівної ради 29 травня, інформує Tvoemisto.tv.

80% території займає виробничий корпус «Львівського експериментального заводу», навколо розміщені гаражні кооперативи, а також невелике виробництво чаю. Все решта – це існуюча забудова, а також на півночі – багаторівневий паркінг. Територія примикає до парку «Погулянка».

На місці колишнього ВАТ «Львівський експериментальний механічний завод» хочуть облаштувати житловий квартал з прибудованими об'єктами громадського призначення, вбудованою КТП та підземним гаражем. Існуючий адмінбудинок хочуть реконструювати під апарт-готель з вбудованим дитячим дошкільним закладом. Загалом у житловому комплексі зможуть розмістити близько 500 квартир.

Згідно з Історико-архітектурним опорним планом Львова поверховість забудови не має перевищувати 21 м., тобто 6 – 7 поверхів. Під усім комплексом є підземний простір, що дозволить забезпечити необхідну кількість паркомісць та укриттів. 

Також біля житлових будинків планують розмістити багатофункціональну спортивну зону для обслуговування мешканців району у вигляді відкритих полів спортивно-відпочинкового призначення мікрорайонного значення. 

Читайте також: «Парк не має стати заднім двором». Що буде з Погулянкою

Водночас цими змінами планують покращення пішохідно-транспортних комунікацій в кварталі шляхом влаштування відрізків приєднання тупикових вулиць до існуючої вуличної мережі, адже наразі територія має великі проблеми із транспортним сполученням.

Зазначимо, що «Львівський експериментальний механічний завод» – підприємство, що спеціалізується на виготовленні технічних засобів, машин та механізмів для будівництва і ремонту магістральних та комунальних трубопроводів. Заснували 1944 року як ремонтно-механічний завод, який виконував капітальні і середні ремонти автомобілів, будівельних машин і механізмів тощо. Станом на зараз завод не працює вже кілька років.

За даними YouControl, його власниками є є львів’яни Анна та Лев Николайчуки, невеликі частки також належать Зоряні Слюзар, Юрію Бондарчуку, Василю Бондарчуку, Ігорю Бобеляку, Степану Біласу, Ярославу Пецуху та Віталію Вітруку.

Нагадаємо, що підприємці намагалися продати будівлю біля парку «Погулянка» у Львові, на вулиці Шафарика, 1а. Перед цим вони її незаконно приватизували за іншою поштовою адресою та з більшою площею. 

Tvoemisto.tv детальніше розповіло про те, як вулиця виглядає сьогодні, що тут може з’явитися і як варто оновити цю територію у матеріалі.

 
Наталія Вареник

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!