У Львові хочуть збудувати новий відділ поліції

2771 0
Будівля складатиметься з двох блоків – 4 і 2 поверхи.
Візуалізація ФОП Ю. М. Столяров

Візуалізація ФОП Ю. М. Столяров

На вул. Під Голоском у Львові хочуть збудувати новий відділ поліції. Туди перенесуть райвідділ Шевченківського району. Відповідний містобудівний розрахунок розглянули на засіданні архітектурно-містобудівної ради ЛМР 29 травня, інформує Tvoemisto.tv

Зараз райвідділ Шевченківського району розташований в історичній частині міста, на вул. Академіка Романа Кучера, 5. 

«Там вузькі вулиці, а приміщення не пристосовані, навіть з точки зору техніки безпеки, доступності транспорту та функціонування. По карті видно, що існуючий райвідділ перебуває задалеко від району. Логіка з точки зору обслуговування патрульними екіпажами патрульної поліції порушена. Це не добре розміщення для райвідділу, тому пропонується перенести його до району Під Голоском», – зазначив головний архітектор проєкту Юрій Столяров.

Зараз діє мораторій на нову забудову у цьому районі, але лише на житлову. За словами архітектора, на робочих групах з громадськістю мешканців підтвердили потребу у відділі поліції у цьому районі. Таке розташування є кращим, адже воно близьке до магістральної вулиці – проспекту Чорновола. Велика лісопаркова зона до Брюховицького лісу – це також територія, де велика концентрація відпочинку львів’ян, тож забезпечення безпеки знадобиться.

Земельна ділянка площею 0,3822 га розташована в зоні Ж-3, тож в допустимих видах забудови є відділення чи пункти поліції. Поруч є два житлові будинки, а також корпус Української академії друкарства. 

Читайте також: «Не треба вав-ефекту». Як змінився підхід до архітектури Львова

Згідно з проєктом, будівля складатиметься з двох блоків – 4 і 2 поверхи. Між двома корпусами буде одноповерхова внутрішня тераса, яку можуть використовувати працівники для відпочинку. Одна частина буде офісною, а інша – зі спеціальними приміщеннями, зокрема для утримання затриманих. Також буде стоянка для спецтехніки і підземний паркінг. 

«Приємно, що в районі буде не лише комфортно, але й безпечно», – прокоментував презентацію проєкту головний архітектор Львова Антон Коломєйцев. 

Нагадаємо, що у Львові планують нове будівництво багатоквартирних житлових будинків із вбудованими приміщеннями громадського призначення та підземним паркінгом на вул. Тролейбусній. Поліція зголосилася віддати свою територію і будівлю місту для облаштування там школи. Детальніше тут.
 
Наталія Вареник

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!