Під Голоском збудують новий відділ поліції

739 0
Будівля складатиметься з двох блоків – 4 і 2 поверхи.
Візуалізація ФОП Ю. М. Столяров

Візуалізація ФОП Ю. М. Столяров

На вул. Під Голоском у Львові хочуть збудувати новий відділ поліції. Туди перенесуть райвідділ Шевченківського району. Про відповідні умови та обмеження повідомили під час засідання виконавчого комітету ЛМР 11 червня, інформує Tvoemisto.tv

Зараз райвідділ Шевченківського району розташований в історичній частині міста, на вул. Академіка Романа Кучера, 5. 

«Там вузькі вулиці, а приміщення не пристосовані, навіть з точки зору техніки безпеки, доступності транспорту та функціонування. По карті видно, що існуючий райвідділ перебуває задалеко від району. Логіка з точки зору обслуговування патрульними екіпажами патрульної поліції порушена. Це не добре розміщення для райвідділу, тому пропонується перенести його до району Під Голоском», – зазначив головний архітектор проєкту Юрій Столяров на обговоренні на архітектурно-містобудівній раді.

Зараз діє мораторій на нову забудову у цьому районі, але лише на житлову. За словами архітектора, на робочих групах з громадськістю мешканців підтвердили потребу у відділі поліції у цьому районі. Таке розташування є кращим, адже воно близьке до магістральної вулиці – проспекту Чорновола. Велика лісопаркова зона до Брюховицького лісу – це також територія, де велика концентрація відпочинку львів’ян, тож забезпечення безпеки знадобиться.

Земельна ділянка площею 0,3822 га розташована в зоні Ж-3, тож в допустимих видах забудови є відділення чи пункти поліції. Поруч є два житлові будинки, а також корпус Української академії друкарства. 

Читайте також: «Не треба вав-ефекту». Як змінився підхід до архітектури Львова

Згідно з проєктом, будівля складатиметься з двох блоків – 4 і 2 поверхи. Між двома корпусами буде одноповерхова внутрішня тераса, яку можуть використовувати працівники для відпочинку. Одна частина буде офісною, а інша – зі спеціальними приміщеннями, зокрема для утримання затриманих. Також буде стоянка для спецтехніки і підземний паркінг. 

Нагадаємо, що у Львові планують нове будівництво багатоквартирних житлових будинків із вбудованими приміщеннями громадського призначення та підземним паркінгом на вул. Тролейбусній. Поліція зголосилася віддати свою територію і будівлю місту для облаштування там школи. Детальніше тут.
 
Наталія Вареник

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!