У Львові з аварійних будівель «Електрону» облаштують житло

2427 0
Планується збереження цінних історичних фасадів.
ВІЗУАЛІЗАЦІЯ: ШВЕЦЬ ТА ПАРТНЕРИ

ВІЗУАЛІЗАЦІЯ: ШВЕЦЬ ТА ПАРТНЕРИ

У Львові хочуть реконструювати будівлі заводу «Електрон», що на вул. Стороженка, 25а, 25б, 27. Йдеться про облаштування житлового будинку та будівлі апартаментів з вбудованими приміщеннями громадського призначення та підземним паркінгом. Про це повідомив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев під час засідання виконавчого комітету ЛМР 22 травня.

З одного боку на території є рядова історична забудова, а з іншого – будівлі заводу різної висотності. Три будинки, які хочуть реконструювати, перебувають у аварійному стані. Будівля не експлуатується, раніше приміщення використовували як адміністративні. 

За словами Антона Коломєйцева, планується збереження цінних історичних фасадів, формування включень в систему архітектурного вистрою вулиці. Зокрема, фасад третього будинку повністю замінять.

На ділянці розширять внутрішній двір. З боку вул. Стороженка розташують апартаменти під оренду, а внутрішня секція має бути житловою. Під секцію апартаментів виділили 42% (це 26 апартаментів), а під житлову – 58%, тобто 20 квартир. Будівля під оренду сягатиме п’яти поверхів, а житлова – шести. 

Зазначимо, що замовником реконструкції є ТОВ «Електрон Хаус», власником якого, за даними аналітичної системи YouControl, є львів'янка Юлія Калмикова. 

Нагадаємо, що виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови та обмеження для багатоповерхівок, апарт-готелю та громадських будівель. Tvoemisto.tv зібрало перелік нових будівництв, які вже погодили у новині.

Наталія Вареник

_____________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!