Суд скасував містобудівні на будівництво «!Fest» біля Парку культури у Львові

3796 0
Йдеться про будівництво ТзОВ «Холдинг емоцій !Fest» на вул. Героїв Майдану, 17-А.
Фото: Львівська міська рада

Фото: Львівська міська рада

Львівський окружний адміністративний суд скасував рішення виконавчого комітету Львівської міської ради про видачу містобудівних умов та обмежень на будівництво багатоквартирного житлового будинку на вул. Героїв Майдану, 17-А. Про це Tvoemisto.tv стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень. 

Йдеться про позов юриста Андрія Зубача, який вимагав визнати протиправним та скасувати рішення виконкому ЛМР № 675, яким затверджували МУО для проєктування об'єкта будівництва на нове будівництво ТзОВ «Холдинг емоцій !Fest» багатоквартирного житлового будинку на вул. Героїв Майдану, 17-А. 

Зазначимо, що МУО видали у 2021 році на будівництво 6-поверхового житлового комплексу на земельній ділянці площею 0,037 га, поруч із президентською резиденцією на вул. Глінки, 12. 

Свій позов Андрій Зубач аргументував тим, що будівництво комплексу може спричинити негативні наслідки для історичного ареалу Львова та природного стану ділянки. Окрім того, юрист зазначив, що видачу МУО на цей об’єкт повинне було погодити Управління охорони історичного середовища ЛМР, проте цього не робило. 

Читай також: На вулиці Героїв Майдану у Львові «!Фест» будуватиме багатоповерхівку

Вже у грудні 2023 року суд призначив будівельно-технічну та земельно-технічну експертизу, яка встановила, що затверджені МУО не відповідають вимогам нормативних актів в галузі будівництва. Зокрема, у частині відстані об'єкта будівництва до пам'яток архітектури місцевого значення на вулиці Глінки, 10 і 12. 

Також суддя вказав, що виконавчий комітет ЛМР не дотримався приписів Кодексу адміністративного судочинства, а тому рішення є противправним та підлягає скасуванню. 

Відтак, суд задовольнив позов Андрія Зубача – визнав протиправними та скасував рішення про видачу містобудівних умов та обмежень на це будівництво. 

Зазначимо, що вказане рішення все ще може бути оскаржене в апеляційному порядку, на що у відповідача є 30 днів з моменту проголошення, тобто до 27 червня. 

Згідно з аналітичною платформою YouControl, ТзОВ «Холдинг емоцій !Fest» заснували у Львові у 2011 році. Кінцевими бенефіціарами є Андрій Худо, Дмитро Герасімов та Юрій Назарук. Вказана компанія є частиною групи «Холдинг емоцій !Fest», яка володіє мережею концептуальних авторських ресторанів таких як «Мазох-café», «Криївка», «Театр пива «Правда» (незабаром замість нього відкриють інший заклад), Реберня «Під Арсеналом», «П'яна Вишня», «Гасова лямпа» та інших проєктів. Зокрема, мережею крамниць «Два кроки від хати», !Fest hotel, Видавництвом Старого Лева, Школою вільних та небайдужих, туристичною компанією JUST LVIV IT!, «Квітка. Майстерня будинків» та українським брендом одягу «Авіація Галичини».

Нагадаємо, що нещодавно суд тимчасово заборонив здійснювати будівельні роботи ТзОВ «Львівпроект» та ТзОВ «Холдинг емоцій !Fest» на вул. Героїв Майдану, 17-А.

Володимир Федорович

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!