У Раді хочуть змінити терміни оновлення даних для військовозобов'язаних

26734 0
За словами нардепа, зараз система ТЦК виявилась не готовою прийняти ту кількість громадян, які пішли оновлювати дані.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

У Верховній Раді буде зареєстрований законопроект за яким пропонується збільшити термін оновлення даних військовозобовʼязаних до 150 днів.

Народний депутат Володимир Арʼєв заявив, що зараз система ТЦК виявилась не готовою прийняти ту кількість громадян, які пішли оновлювати дані.

Читайте також: Повістки розсилатимуть поштою. Хто і де зараз їх може вручати

«Оскільки, після оновлення даних в застосунку «Резерв+» і інформації про розшук, все одно потрібно йти до ТЦК. Це свідчить про те, що застосунок розроблявся дуже швидко й стислі терміни», – розповів він в ефірі Еспресо.

Зазначимо, усі чоловіки віком 18-60 років до 16 липня включно повинні оновити свої облікові дані. Зокрема, це можна зробити онлайн через застосунок «Резерв+», який доступний для завантаження на смартфонах через App Store та Google Play Market

Також оновити дані можна офлайн у ТЦК або Центрах надання адміністративних послуг (ЦНАП). Зокрема, якщо це робити через ТЦК, то, окрім витягу з реєстру, ви також отримаєте відповідну відмітку у військовий квиток.

Нагадаємо, в Україні набув чинності новий закон про мобілізацію №10449. Разом з цим, багато аспектів процесу призову, зокрема, видачі повісток, оновлення військово-облікових даних тощо, регулюватимуть за допомогою підзаконних нормативно-правових актів, які приводитимуть у відповідність до нового законодавства 

Що змінилося читайте у матеріалі Tvoemisto.tv.

_____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!