Як на Львівщині вирішують, коли вимикати світло та у Львові наїхали на десятирічного велосипедиста. Підсумки доби

933 0
Нині 20 червня та 848 доба героїчного спротиву агресії рф.
Фото: Associated Press

Фото: Associated Press

Акцент дня: У Львові водій маршрутки наїхав на десятирічного велосипедиста. За словами водія, учора близько 16:00 автобус №51, який обслуговує приватний перевізник «УСПІХ БМ», здійснював поворот праворуч на перехресті, де не працював світлофор. З його слів, на проїжджу частину раптово виїхав велосипедист, внаслідок чого відбулось зіткнення. За кермом автобуса перебував 60-річний водій із 20-літнім стажем роботи.

На цю ж тему: Шестеро велосипедистів загинуло на Львівщині від початку року. Які правила керування цим транспортом. Рухатися дорогами на велосипедах дозволяється з 14-річного віку.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу, за добу відбулося 122 бойових зіткнення, з них 43 на Покровському напрямку. Значно активізував свої зусилля агресор на Краматорському напрямку, тут він 17 разів штурмував позиції наших захисників з району Бахмута. Українська авіація, ракетні війська і артилерія уразили 13 районів зосередження особового складу та три пункти управління противника.

Читайте також: Нічна атака «Шахедів»: Львів надасть допомогу мешканцям у відновленні пошкоджених вікон та дверей. З 19 червня з 15:00 год у Малехові та Дублянах розпочнеться прийом документів від мешканців.

Ключові події:

1. Керівництво шахти на Львівщині підозрюють у масштабному розкраданні вугілля на мільйони гривень. Схему по розкраданню організували директор, головний інженер, начальник технологічного комплексу шахти, а також так званий смотрящий за державним підприємством.

Читайте також: У Львові винесли вирок російському пропагандисту та пособнику ФСБ. Олександр Свістунов називав себе «руководітєлєм руского двіженія в Украінє»;

2. Як на Львівщині вирішують, коли вимикати світло. Пояснення. Диспетчерський центр НЕК «Укренерго» постійно відслідковує баланс в енергосистемі України. Якщо з різних причин з’являється дефіцит потужностей, вводяться графіки погодинних відключень або аварійні знеструмлення.

Читайте також: У Києві втричі скоротили кількість будинків, яким не відключають електропостачання. Приблизно півтори тисячі будинків були заживлені від однієї лінії з об’єктами критичної інфраструктури.

Та: До 85% будинків Львова відновили водопостачання після гідравлічних випробувань Наразі не отримують гарячої води 93 будинки у Сихівському і 132 – у Франківському районах міста;

3. Один зі львівських університетів увійшов до трійки найкращих вишів України. Перше місце рейтингу вдруге поспіль посів Київський політехнічний інститут ім. Сікорського. Під ним залишився Київський національний університет ім. Шевченка. На третю позицію піднялася НУ «Львівська політехніка», яка покращила свій результат на одну позицію.

На цю ж тему: У КПІ вперше за понад 30 років обрали нового ректора.

Читайте також: Конфлікт у львівській школі: на якому етапі розгляд справи. Станом на зараз колишня директорка Галина Михайлик через суд вимагає визнати дії міськради протиправними, натомість Ярина Нечепурна з середини квітня повноцінно працює і виконує свої обов’язки на посаді директорки.

Та: У Львові на вулиці вихователька побила дитину. Інцидент трапився на вулиці Володимира Великого;

4. До реєстру нерухомих пам’яток включили вісім археологічних об’єктів столиці. Відповідний перелік об’єктів затверджений постановою Кабінету Міністрів України.

Читайте також: У Львові відновлять роботу ще два автобусні маршрути. №30 зі сполученням Рясне 1 – вул. Віденська (Новий Львів) та №48 зі сполученням вул. Любінська – Галицьке перехрестя;

5. У Львові тимчасово не працюватиме фонтан біля Оперного театру. Зупинка відбудеться через профілактичні роботи.

Читайте також: Ботанічні пам’ятки природи у Львові. Перелік локацій. Ці зелені насадження є унікальними для міста й мають особливе природоохоронне, наукове, естетичне і пізнавальне значення. У Галицькому районі їх найбільше – 12.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!