Усі чоловіки мають оновити дані в ТЦК. Львівський військкомат працює цілодобово

10295 0
Працівники Львівського ТЦК і СП продовжують виконувати свої службові обов’язки в цілодобовому режимі.
Умовне фото

Умовне фото

Чоловіки від 18 до 60 років зобов’язані оновити свої дані в Територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки. Це передбачено законом про мобілізацію, який набере чинності 18 травня. Раніше представник Генштабу ЗСУ полковник Юрій Глущенко зазначив, що оновити свої військово-облікові дані повинні всі чоловіки віком від 18 до 60 років – незалежно від того, чи є особа придатною, обмежено придатною, непридатною до військової служби.

Ще у лютому Кабінет міністрів України дозволив територіальним центрам комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) працювати цілодобово та виконувати свої обов’язки, зокрема:

  • розглядати справи про адмінправопорушення та накладати адміністративні стягнення відповідно до Кодексу України;

  • організовувати проведення медичних оглядів та психологічних обстежень ВЛК для військовозобовʼязаних і резервістів. ТЦК та СП зможуть організувати це з визначеною періодичністю, а зміни стосуються тільки районних ТЦІ та СП;

  • вести облік призовників, військовозобовʼязаних та резервістів;

  • вести облік транспорту, що підлягає передачі ЗСУ та іншим військовим формуванням під час мобілізації та у воєнний час.

У коментарі Tvoemisto.tvу Львівському ОТЦК і СП зазначили, що працівники військкомату продовжують виконувати свої службові обов’язки в цілодобовому режимі.  Відтак, чоловіки, які мають оновити свої дані чи пройти військово-лікарську комісію, можуть це зробити у будь-який час.

Оновлення даних має відбутись впродовж 60 днів від набрання чинності змін до закону про мобілізацію, тобто, до 16 липня. 

Читайте також: Відстрочка від мобілізації. Хто може оформити та що зміниться

Нагадаємо, на Львівщині облаштовано сім внутрішніх блокпостів – це контрольно-пропускні пункти, де працюють правоохоронці, які проводять контрдиверсійні заходи. Раніше керівник апарату Львівської ОВА Тарас Грень повідомив Tvoemisto.tv, що згідно з рішенням Ради Оборони 25 квітня внесли зміни в склад контрольно-пропускних пунктів  відтепер там працюватимуть два представника Національної поліції і два представника РТЦК і СП.

Детальніше про основні зміни мобілізації читайте у новині.

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!