Київ

На щойно відкритому Оболонському острові затопило нові доріжки з бруківки

519 0
Благоустрій Оболонського острова коштував майже 172 млн грн

Після сильної зливи у Києві затопило нещодавно відкриту рекреаційну зону на Оболонському острові. Про це повідомила архітекторка ГО «Парк Наталка» Богдана Бесчастна.

«Затопило нещодавно відкритий острів з новим благоустроєм за наші з вами податки, а це до речі — 172 мільйона гривень», — написала вона.

Нагадаємо, днями міський голова Києва Віталій Кличко оголосив про відкриття нового пішохідного мосту-хвилі, що з’єднує Оболонський острів з парком «Наталка». Він нагадав, що спорудження мосту здійснювалося винятково коштом меценатів, гроші з міського бюджету не витрачали. Зокрема, Київ отримав кошти на продовження будівництва пішохідного мосту від Метрополії Великого Парижа.

При цьому облаштування рекреаційної зони «Острів Оболонський» почали у 2021 році. Угоду підписали з фірмою "ГІДРОБУД ЛІМІТЕД" на 173,6 млн грн. Після 19 додаткових договорів сума зменшилася до 171,3 млн грн. Коштом бюджету були прокладені електро- та водо-мережі. Облаштували доріжки та велодоріжки, алеї. Створили пляжну зону, встановили медичний пункт, три громадських вбиральні та пост охорони.

Додамо, що під час будівельних робіт на Оболонському острові були знайдені — лунниця з емаллю (жіноча прикраса у формі півмісяця) III-VIII століття, козацька люлька і мушкетні кулі. Як все це могло опинитися на збереженій частині колишніх оболонських заливних луків, де не могло існувати постійних поселень — поки невідомо.

Комунальне підприємство «Плесо» уклало договір з Інститутом археології НАН України для реалізації археологічного нагляду за виконанням робіт на території Оболонського острова.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!