У Києві попрощалися із загиблою парамедикинею зі Львова Іриною «Чекою» Цибух. Підсумки доби

804 0
Нині 3 червня та 831 доба героїчного спротиву агресії рф.

Акцент дня: У Києві попрощалися із загиблою 25-річною парамедикинею Іриною «Чекою» Цибух. Львів’янка загинула у середу, 29 травня, під час ротації на Харківському напрямку.

Прощання у Львові з Іриною Цибух відбудеться нині. Чин похорону в Гарнізонному храмі – о 14:00. Після служби процесія вирушить на поле почесних поховань Личаківського кладовища.

Ірина Цибух родом зі Львова. З 2015 року вона їздила у Донецьку та Луганську області як військова парамедикиня. До повномасштабного вторгнення рф вона працювала менеджеркою Департаменту регіонального мовлення Суспільного.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу, за добу відбулося 60 бойових зіткнень, найбільш інтенсивні бої на Покровському, Краматорському та Сіверському напрямках. Підрозділи української авіації та ракетних військ і артилерії за добу завдали уражень по 18 районах зосередження особового складу, двох пунктах управління, трьох артилерійських системах, двох засобах ППО та станції радіоелектронної боротьби окупантів.

Читайте також: Львівський прикордонний загін шукає фахівців на військову службу. Обіцяють повний соціальний пакет, високе грошове забезпечення, навчання в фахівців, безкоштовну медичну допомогу, можливість отримання вищої освіти за рахунок держави, компенсацію за оренду житла, вмотивовану команду.

Та: Військовим коштом Львівської громади у травні допомогли на 95 млн грн. Серед переліку – дрони і БпЛА, транспортні засоби, РЕБ системи.

Ключові події:

1. Районні адміністрації на Львівщині перевірятимуть на предмет корупції. Перевіркою займатиметься сектор з питань запобігання та виявлення корупції апарату Львівської ОВА;

2. Яка ситуація із ринком солі в Україні. Пояснення експерта. Найкращу сіль в Україні за вмістом натрію та інших елементів добувають на Львівщині – у Дрогобичі. Однак, за словами експерта аграрного ринку та ексначальника Головного управління сільського господарства та продовольства Львівської ОВА Івана Стефанишина, дрогобицька сіль становить лише незначну частку на українському ринку та забезпечити всю Україну сіллю Дрогобич не зможе. За місяць солеварня здатна виробити 60 тонн солі, що дуже мало. До того ж, там добувають сіль давньою і дорогою технологією – випарюванням ропи, а саме підприємство в занедбаному стані;

3. У Львові продовжили термін подання заявок на ремонт чеських трамваїв. На це планують витратити 3 млн євро, які виділить Європейський інвестиційний банк.

Читайте також: Додаткові пункти продажу Леокарт у Львові. Локації. Загалом у Львові придбати ЛеоКарт можна у 46 кіосках «Інтерпрес» та 36 терміналах EasyPay, що обладнані відповідними диспансерами;

4. В одній із річок Львівщини виявили перевищений рівень забруднення. Матеріали скеровано в правоохоронні органи для встановлення винних.

Читайте також: До «Домівки врятованих тварин» привезли врятовану у Львові козулю. Наразі її рани обробив ветеринар і вона проходитиме реабілітацію.

Та: Захисників та захисниць запрошують на безкоштовну подорож горами Львівщини. Похід відбудеться 8 червня та триватиме з 07:30 до 21:00. Виїзд – вул. Винниченка,18;

5. На виставці дитячих творів у Львові встановили два світових рекорди. На виставці «Формула миру в мистецтві дітей» представлено рекордну кількість творів дитячого мистецтва, понад 2200. Рекордсменом також стало найбільше за розміром полотно, яке розмалювали 14 дітей із різних регіонів України.

Читайте також: Олександр Усик проти Тайсона Ф’юрі. Коли відбудеться реванш за пояс абсолютного чемпіона. Бій вдруге пройде у Саудівській Аравії.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!