Які виставки варто відвідати у Львові

1246 0
Tvoemisto.tv підготувало виставки, які варто відвідати у Львові у червні.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Виставка «Хвала Творцеві»

Де: Національний музей у Львові імені Андрея Шептицького, просп. Свободи, 20

Виставку Тараса Лозинського «Хвала Творцеві» відкрили у головній будівлі Національного музею у Львові імені Андрея Шептицького (просп. Свободи, 20). «Українське малярство має дві великі напрямні у своєму розвитку: хвала Творцеві та хвала Творця через Його Творіння». 

Експозиція виставки, до якої увійшли малярство на склі, графіка та живопис, репрезентує увесь творчий шлях митця: від ранніх творів 1978 року до останніх робіт, намальованих уже наприкінці життя. Виставка триватиме до 14 липня.

Зазначимо, тематика творчості Лозинського насамперед пов'язана з біблійними сюжетами, які широко представлені в експозиції. Глядачі можуть побачити ікони Богородиці різних іконографічних типів, євангельські сюжети, іконостасні ансамблі, зображення святих, апостолів та пророків. Особливе місце займає галерея образів Козака Мамая, унікальних для української культури. Також на виставці представлені портрети класиків української культури та сучасників, яких автор часто зображав у сакральному контексті.

Виставка живопису «Наодинці з собою»

Де: вул. Олександра Фредра, 4А Art Salon Veles 

Виставка живопису Вікторії Дубовик «Наодинці з собою» у Арт Салоні Велес триватиме до 30 червня.

Мисткиня представляє серію жіночих портретів, які сповнені особливого психологізму.  В техніці акрилового живопису Вікторія Дубовик провела свої авторські експерименти, тож її портрети це здобуток періоду пандемії та війни. Відчуття втоми охопило багатьох людей. 

Жінки, які представлені на портретах – це не просто вигадані персонажі, це реальні люди, друзі, знайомі, родичі мисткині. Вивчаючи їхній внутрішній світ художниця розкриває через розмаїті елементи образність та психологічний стан, настрій, емоції, відчуття. Також на виставці будуть представлені тематичні жанрові натюрморти, які додатково розкриватимуть образи зображених героїнь.

Виставка врятованих експонатів з Музею сучасного мистецтва Херсона

У Львівському муніципальному мистецькому центрі вдкрили виставку «Вас вітає музей сучасного мистецтва, Херсон 2002-2022». Виставка приурочена до двадцятиріччя музею та є хронологічною репрезентацією ключових проєктів від заснування інституції й до окупації міста. Виставка триватиме з 6 червня – півтора місяці.

Виставка Тараса Самотоса «Весняні сугестії»

Де: художньо-меморіальний музей Олени Кульчицької, вул. Листопадового чину, 7

До 30 червня у виставкових залах Художньо-меморіального музею Олени Кульчицької (відділу Національного музею у Львові імені Андрея Шептицького) триватиме виставка Тараса Самотоса (1964–2020) «Весняні сугестії», присвяченої 60-річчю від дня народження митця.

Це ретроспективна виставка, яка репрезентує його творчість упродовж 1992–2020 років. На експозиції представлено живопис Тараса Самотоса у різних жанрах.

____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!